PROHIBIT UTILITZAR L’EMPREMTA DACTILAR PER AL CONTROL D’ACCÉS A L’EMPRESA!

El Comitè Europeu de Protecció de Dades, ha modificat les seves Directrius 5/2022 de maig del 2022 sobre el reconeixement facial i dades biomètriques.

Ara pensa que recollir aquestes dades per controlar la presència de persones té finalitat d’identificació, perquè aquestes dades proporcionen, gràcies a l’avenç de la tecnologia i la intel·ligència artificial, cada cop més dades d’un altre tipus.

Per això, les dades recollides a través del reconeixement facial i la biometria es consideren dins de les “categories especials de dades” i el seu tractament està expressament prohibit.

Perquè s’autoritzi la recollida d’aquestes dades cal, per exemple, el judici de necessitat o justificar que aquest sistema de recollida de dades és imprescindible i l’única manera d’evitar suplantacions.

Això ens impacta no només en empleats, sinó en accessos, o en el control de proveïdors (neteja) on no es podrà fer servir aquesta via tampoc.

En conclusió, totes les empreses que facin servir aquest mètode han de substituir-lo per un altre, per exemple, a través de codis. D’aquesta manera, compliran el canvi de criteri de la normativa sobre l’ús de la petjada dactilar.

Compartir:

Facebook
X
LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

On Key

Articles relacionats