ES POT BONIFICAR LA FORMACIÓ EN PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS?

Temps de lectura: 1 minut.

Hem sabut d’alguns cassos en què la Inspecció del Treball no reconeix les formacions de prevenció de riscos laborals com a susceptibles de ser bonificades, per considerar-les formacions de caràcter obligatori per a les empreses. Es basa en la sentència de l’Audiència Nacional 00013/2022

Malgrat això, diferents juristes entenen que aquesta sentència no constitueix jurisprudència, ja que analitza un fet concret en un marc concret. A més, cap norma jurídica exclou la formació en prevenció de riscos laborals de les possibles bonificacions i per això les accions formatives en matèria de riscos laborals que es considerin obligatòries, poden bonificar-se.

A més, la formació programada a empreses no té més limitació que el compliment dels requisits i objectius exposats a la Llei 30/2015, de 9 de setembre, i al RD 694/2017, de 3 de juliol, on no s’exclou la formació que pogués tenir caràcter d’obligatori entre aquella que pot ser objecte de bonificació.

Per això, aconsellem que, si es bonifiquen o s’han bonificat aquests tipus de formacions, siguin conscients que poden ser objecte de comprovacions inspectores, que poden generar requeriments, amb sol·licitud de devolució de l’import bonificat i possibles sancions, que caldrà estudiar i rebatre, en el seu cas.

Nota: Aquest text només és enunciatiu per proporcionar una breu introducció al tema, amb l’objectiu de brindar informació general per despertar el seu interès. Si volen aprofundir en el tema de manera més detallada, poden contactar amb Gabinet Permar SL, on els atendrem amb molt de gust.

Compartir:

Facebook
X
LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

On Key

Articles relacionats