COMPLIANCE PENAL

El compliance penal fa referència a les mesures i programes implementats per les empreses per prevenir i mitigar la comissió de delictes i incompliments. És un conjunt de mesures i processos adoptats per una empresa per assegurar que les seves operacions i activitats compleixin les lleis i regulacions penals.

Implica la implementació de polítiques internes, controls i capacitació per prevenir i detectar possibles conductes delictives dins de l’organització, per a evitar la responsabilitat penal de l’empresa i els empleats, promovent un comportament ètic i legal.

En resum, el compliance penal busca garantir el compliment de les normes legals i prevenir la comissió de delictes dins una empresa.

No és obligatori que una empresa tingui implantat el sistema de compliance penal, però no tenir-lo pot fer que les empreses s’enfrontin a importants riscos com sancions milionàries, Dissolució de l’organització, Suspensió de l’activitat econòmica, Tancament de locals i establiments, Inhabilitació per aconseguir subvencions, ajuts públics i bonificacions, Empitjorament de la reputació empresarial i conseqüències de caràcter personal.

Per tant, aconsellem fermament implantar aquesta eina a l’empresa. Si desitgen que els ajudem en aquest procés, no dubtin a contactar amb nosaltres.

Compartir:

Facebook
X
LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

On Key

Articles relacionats